Gösterim: 496

Yerleştirme Sonuçlarına Göre Bir Programa Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Kayıt İşlemleri

Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili yükseköğretim kurumu tarafından 23-29 Eylül 2025 tarihleri arasında (resmî iş günlerinde ve çalışma saatlerinde) yapılacaktır. Adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye kayıt süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Kayıt İçin İstenen Belgeler

1-Resmi bir sağlık kurumundan alınacak olan sağlık kurulu raporu

2- Bedensel, görme ve işitme engelli adaylar için son bir yıl içerisinde aldıkları “Engel Durum Raporu” (Devlet veya Üniversite hastanesinden alınmayan raporlar kabul edilmeyecektir.)

 3- Milli Sporcular için ilgili “Milli Sporcu Belgesi” (Resmi Onaylı; Kaşe ve ıslak imzalı). 7. Bedensel, görme ve işitme engelli milli sporcuların; Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye İşitme Engelliler Federasyonunca onaylanmış, milli sporculuk kategorisini gösteren belge ile ulusal ve uluslararası başarılarının dökümünü içeren belgeleri ön kayıtta sisteme yüklemeleri gerekmektedir.  

4-Kimlik fotokopisi

5-Lise Diplomasının aslı ya da noter onaylı fotokopisi ya da e-devlet karekodlu çıktı. (Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2025 tarihi mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Ocak 2026 tarihi mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.)

6- YKS Yerleştirme sonuç belgesi

7- 2 adet fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş